De kennismaking.

Voordat uw hond meegaat met de groep of individueel zal ik eerst komen kennismaken met u en uw hond, en u natuurlijk met mij.
In dit kennismakingsgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en bespreken we het karakter, gezondheid, gedrag en evt. bijzonderheden van de hond dmv een vragenlijst. Dit kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Als beide partijen tijdens dit gesprek het zien zitten om gebruik te maken van Vrij & Blij, dienen de algemene voorwaarden te worden ondertekend en spreken we af hoe vaak en wanneer de hond meegaat. Op de afgesproken dagen kom ik uw hond ophalen. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn, mocht u uw sleutel aan mij toevertrouwen (er kan hiervoor evt. een sleutelcontract worden ondertekend). Na de wandeling wordt uw viervoeter weer netjes thuisgebracht en maak ik de hem/haar handddoek droog. 

Mijn auto is voorzien van ventilatie, een honden EHBO koffer, brandblusser en wordt gescheiden door schotten om de viervoeter zo veilig mogelijk te vervoeren. Er is ook altijd vers water aanwezig.

De groepswandeling.

Maandag - Dinsdag - Donderdag

       1ste ronde: Ophalen tussen 9.30 en 10.30 uur

       2de ronde: Ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur

Woensdag 

       1 ronde : Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur

Honden zijn roedeldieren, ze bewegen zich graag onder andere honden. Het bevordert de sociale vaardigheden als honden met elkaar in contact komen. Bij een groepswandeling raakt uw hond zijn energie op een positieve manier kwijt en zal beter leren omgaan met zijn soortgenoten. Ook thuis zal uw hond een stuk rustiger zijn na de wandeling en blijft langer fit en gezond!

De groep bestaat maximaal uit 8 honden. Dit omdat ik dan elke hond genoeg aandacht kan geven. Er wordt minimaal een uur met de honden gelopen in de Loonse en Drunense Duinen of in het bos in de omgeving van Oisterwijk. Ik loop alleen op plaatsen waar het toegestaan is de honden los te laten lopen en waar ze ook daadwerkelijk de ruimte hebben om te rennen, te spelen en evt. te zwemmen. Alle honden die meegaan krijgen een hondenpenning om met mijn mobiele nummer en de naar Hondenuitlaatservice Vrij & Blij. 
Doordat de uitlaatgroep nooit erg groot is, is het overzicht en de controle over de groep optimaal en krijgen de honden de individuele aandacht en beweging die ze nodig hebben. 

Bij de eerste wandelingen blijft uw hond aan een lange lijn. Zo leer ik het gedrag van u hond kennen en raken we aan elkaar gewend. Pas wanneer ik vind dat de hond voldoende vertrouwd is geraakt met de groep en zich op zijn gemak voelt kan hij/zij los meelopen. Mocht het zo zijn dat uw hond niet binnen de groep past, dan bespreek ik dit met u en proberen we samen een oplossing daarvoor te vinden.

 

U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van uw hond.
Ook maak ik regelmatig foto’s en filmpjes van de wandelingen. Deze stuur ik met whatsapp door aan de baasjes
 
De foto’s kunt u ook in het fotoalbum van flickr bekijken.
 
Heeft u na het bekijken van de website nog vragen, neem dan gerust contact met me op 06-51637989 of via het contactformulier